استرس دانش آموزان از استرس والدین نشئت میگیرد

عدم انطباق در کودکان
فشار روانی که کرونا بر کودکان وارد کرده است بیش از بزرگسالان است. علت این است که کودکان دچار عدم انطباق هستند، درحالیکه بزرگسالان تغییرات زیادی را در زندگی تجربه کردهاند. والدین باید بدانند چگونه با کودکان مضطرب برخورد کنند.
از طرف دیگر والدین باید آگاه باشند که تغییرات ایجاد شده، باعث به وجود آمدن اضطراب در فرزندانشان شده است. بنابراین هر چه میزان این تغییرات در طول زمان کمتر شود، اضطراب کودکان نیز کاهش پیدا میکند.
کودکان با توجه به سن و تجربه پایینشان خیلی کم در معرض تغییرات قرارگرفتهاند. آنها همیشه در خانواده، محیط امن و در کنار مادر و پدر بودهاند. تغییرات میتواند آسیبزننده باشد. به همین دلیل است که میگوییم در سنین کودکی یعنی زیر ۶ سال بهتر است پرستار کودک، مهدکودک و شرایط خانه تغییر نکند. چون هر تغییر ممکن است ازلحاظ روحی به کودک آسیب بزند؛ کرونا به همین دلیل به کودکان آسیبزده است چون کودکان توانایی پذیرش تغییر را ندارند.
استرس کلاسهای آنلاین
استرس کلاسهای درس نیز از استرس والدین نشئت میگیرد. دانشآموزان کلاس اول و دوم دبستان با مفهوم مدرسه آشنا نیستند و درکی از محیط مدرسه، کلاس و قوانین آن ندارند. دانش آموزان مسئله مستقل شدن را درک نمیکنند و در این میان والدین نقش مهمی دارا هستند.
والدین مدارس آنلاین را بهاندازه مدارس معمولی جدی نگرفتند و فکر میکنند چون مدارس آنلاین است دانشآموز میتواند از هر راهی نمره کسب کند و تکالیف را انجام دهد. درحالیکه رفتار والدین در مدارس آنلاین باید همانطور باشد که در مدارس عادی است. مدارس عادی به این صورت است که بچه خودش بهتنهایی در کلاس حاضر میشود و مادر کنار دانشآموز نیست.
رعایت قوانین و ساعت
دانشآموزان کلاس اول و دوم باید سر ساعت مشخصی از خواب بیدار شوند، دست و صورت خود را بشویند، صبحانه بخورند و سر کلاس حاضر شوند. والدین باید همان رفتار مدارس عادی را در مدارس آنلاین داشته باشند.
آنها نباید در انجام تکالیف و حضور در کلاس به دانش آموزان کمک زیادی بکنند. والدین نباید تکالیف را انجام بدهد و باید اجازه دهند دانشآموز بهتنهایی کارهایش را انجام دهد. در مدارس آنلاین والدین و دانشآموزان باید ساعت مدرسه را جدی بگیرند.
اگر دانشآموزان اضطراب داشته باشند، باید با معلم صحبت کرد تا زمان بیشتری برای حل تکالیف در نظر گرفته شود و به دانشآموزان خیلی سخت گرفته نشود. از طرفی والدین باید طوری رفتار کنند که دانشآموز مستقل وارد کلاس شود و خودش عکس، صوت و فیلم ارسال کند. هر چه دانشآموز بیشتر احساس استقلال کند اضطرابش کمتر میشود.
ترس و اضطراب والدین
در بیشتر موارد کودک هیچگونه ترس و نگرانی از رفتن به مدرسه با رعایت پروتکلهای بهداشتی و آموزش مجازی را ندارد؛ اما ترس و اضطراب والدین باعث میشود کودک تصور کند سال تحصیلی سختی را در پیش دارد.
یکی از نکات مهمی که والدین باید به آن توجه داشته باشند این است که در حضور کودک، چیزی از سختیها و مشکلات درس خواندن از طریق فضای مجازی نگویند. برعکس والدین می بایست کودک را برای مواجهه با شرایط جدید آماده کرده و با حمایت و راهنماییهایشان او را به درس خواندن در چنین شرایطی تشویق کنند.
دیدگاهتان را بنویسید