۷ اصل مراقبت و نگهداری از کودکان اوتیسم

در مورد اختلال طیف اوتیسم چقدر اطلاعات دارید؟ آیا میدانید که از یک کودک مبتلا به اوتیسم باید چطور نگهداری کنید؟ اوتیسم را میتوان یک اختلال مادامالعمر دانست. با توجه به شدت این اختلال، یک فرد مبتلا به اوتیسم ممکن است تا آخر عمر به مراقبت نیاز داشته باشد. اگر به تازگی متوجه شدهاید که کودک شما یا یکی از اطرافیانتان به این اختلال مبتلا است، حتما به قدمهای بعدی فکر میکنید. باید بدانید که اوتیسم ممکن است یک وضعیت چالشبرانگیز باشد. این شرایط زمانی بحرانیتر میشود که شما برای مراقبت از کودک اوتیسم اطلاعات کافی ندارید. توجه کنید که اگر والدین یا سرپرست یک کودک مبتلا به این اختلال هستید، باید ابتدا بدانید اوتیسم چیست و در قدم بعد برای مراقبت از کودک خود بهطور مستمر آموزش ببینید. در این مطلب ۷ اصل مراقبت و نگهداری از کودکان اوتیسم را بررسی میکنیم تا بتوانید از خودتان و کودکتان بهخوبی نگهداری کنید.
۱. علائم مهم کودک مبتلا به اوتیسم را بشناسید
اوتیسم را میتوان یک اختلال رشدی دانست که در سراسر دنیا در بین کودکان و بزرگسالان وجود دارد. نکته مهم این است که در بزرگسالان قابلیت تشخیص بیشتری دارد. همچنین ممکن است که این افراد به ابزارهای مراقبت از خود دست پیدا کرده باشند. به همین دلیل مراقبت از کودکان اوتیستیک بسیار اهمیت دارد. این اختلال حدودا در سه سالگی قابل تشخیص است. دقت کنید که هر فرد مبتلا ممکن است مجموعهای از علائم را بروز دهد. بنابراین بهتر است علائم کودک را با دقت بشناسید تا بتوانید از او مراقبت کنید.
علائم مهم و رایج مانند مشکل در برقراری ارتباط، مشکل در مهارتهای اجتماعی، بیعلاقهبودن به بازی با کودکان دیگر، خودداری از تماس چشمی، علاقه به ساختار و نظم زیاد، ترجیحدادن تنهایی، حساس به تحریکات حسی و مشکل در نشاندادن احساسات را با دقت در فرزند خود پیگیری و بررسی کنید.
۲. هرچه زودتر فرآیند درمان را شروع کنید
به محض اینکه با علائمی که گفتیم مواجه شدید، باید با یک روانشناس یا روانپزشک باتجربه و ماهر مشورت کنید تا معاینهها و تستهای لازم را برای فرزند شما انجام دهد. اگر اوتیسم برای کودک شما تشخیص داده شد، هرچه زودتر باید پروسه درمان را آغاز کنید. بهتر است بدانید که شروع کنترل و درمان در سنین کمتر بسیار ثمربخش است و تا حد زیادی به رشد کودک در ابعاد جسمی، شناختی، عاطفی و اجتماعی کمک میکند. درمان اوتیسم میتواند با توجه به نیاز هر فرد متفاوت باشد که باید بر اساس تشخیص روانشناس یا روانپزشک انجام شود. درمان این اختلال میتواند شامل مجموعهای از درمانها شامل گفتاردرمانی، کاردرمانی، رفتاردرمانی و در موارد شدیدتر دارودرمانی باشد. همچنین توصیه میکنیم که صحبتهای روانشناس کودکتان را درباره روند رفتار با کودک در منزل جدی بگیرید و آنها را اجرا کنید.
۳. نحوه برقراری ارتباط با کودک اوتیستیک را بیاموزید
یکی از مهمترین چالشهایی که برای افراد مبتلا به اوتیسم وجود دارد، برقراری ارتباط با دیگران است. بنابراین باید راههای خلاقانه و مختلف را برای ایجاد رابطه مناسب با او امتحان کنید. با توجه به اینکه هر کودک مجموعه علائم منحصربهفردی دارد، باید صبور باشید و روشهای مختلف را بیازمایید. صبور بودن شما اهمیت زیادی دارد زیرا توسعه مهارتهای اجتماعی کودک ممکن است زمانبر و دشوار باشد. برای آزمودن راههای مختلف با روانشناس کودک نیز مشورت کنید.
بازی کردن را فراموش نکنید. فاصله بین مدرسه و جلسات درمانی، زمانی است که شما میتوانید با کودک خود وقت بگذرانید. قدم مهم این است که سرگرمیهای مورد علاقه کودک را شناسایی کنید و آنها را تدارک ببینید. البته یادتان باشد که شناختن علایق و سرگرمیهای کودک ممکن است دشوار باشد.
۴. سعی کنید یک برنامه منظم داشته باشید
یکی از چیزهایی که به کودکان اوتیستیک آرامش میدهد نظم و ساختار است. این افراد بهطور قابل توجهی به برنامههای ساختاریافته و روالهای تکراری علاقه دارند. بنابراین بهتر است یک برنامه ثابت طراحی کنید و به آن پایبند باشید. زمان خواب، وعده غذایی و امور روزانه را به طور منظم بچینید تا کودک دچار اضطراب نشود.
۵. اطلاعات خود را درباره اوتیسم گسترش دهید
شاید در ابتدا با خواندن یک مطلب حس کنید که همهچیز را درباره کودک اوتیستیک خود یاد گرفتهاید. یکی از مهمترین اصول مراقبت و نگهداری از کودکان اوتیسم، دریافت اطلاعات درست است. به شما توصیه میکنیم بهطور منظم درباره کودکان مبتلا به اوتیسم، توصیههای متخصصان این حوزه، تجربههای افراد مراقب کودک و والدین آنها را مطالعه کنید. نکته مهم این است که باید از منابع معتبری استفاده کنید که اطلاعات دقیقی را در اختیار شما میگذارند. استفاده از توصیههای انجمن اوتیسم و نیز روانشناسان یا روانپزشکان مجرب میتوان در این مسیر به شما کمک کند. یادتان باشد که اطلاعات بهروز و معتبر برای شما و کودک بسیار اهمیت دارد.
۶. در گروههای حمایتی عضو شوید
بسیاری از والدین افراد مبتلا به اوتیسم گروههای حمایتی تشکیل میدهند که شما میتوانید در آنها عضو شوید. بودن در این گروهها باعث میشود که کمتر احساس تنهایی کنید. همچنین صحبت کردن با دیگران درباره چالشهای مراقبت از کودک اوتیستیک، میتواند به میزان زیادی در کاهش نگرانیها و دغدغههای شما موثر باشد. همچنین این گروهها به شما کمک میکند تا به میزان زیادی از تجربهها و چالشهای سایر والدین و سرپرستان آگاه شوید. عضویت در این گروهها به شما احساس خوبی میدهد و باعث همدلی دوطرفه بین شما و دیگر اعضا میشود.
۷. مراقبت از خودتان را فراموش نکنید
احتمالا شما نیز با مشغلههای بسیار و استرسهای مرتبط با مراقبت از فرزند خود روبرو هستید. ترکیب فعالیتهای روزانه با کارهای مراقبت از کودک اوتیستیک احتمالا برای بسیاری از والدین دشوار خواهد بود. بنابراین مراقبت منظم و دقیق از خود نیز اهمیت زیادی دارد. نیازی نیست که برنامه سخت و پرهزینهای داشته باشید. روزی ۱۵ تا ۳۰ دقیقه پیادهروی، مدیتیشن، کمی ورزش و تحرک در روز، تهیه غذای مورد علاقه یا وقتگذراندن در روز میتواند از نظر روحی و جسمی در سلامتی شما موثر باشد. بنابراین سعی کنید زمانی از روز را هرچقدر کم، برای خودتان وقت بگذارید.
این مطلب را هم بخوانید: علائم اوتیسم چیست؟
سخن پایانی
مراقبتکردن از کودکان مبتلا به اوتیسم میتواند تا حد زیادی چالشها و دغدغههایی را برای سرپرستان و والدین کودک به همراه داشته باشد. به همین دلیل دانستن اصول مراقبت از کودکان اوتیسم بسیار اهمیت دارد. این راهکارها به شما کمک میکنند تا بتوانید آگاهانهتر و راحتتر پیش بروید. در این مطلب سعی کردیم ۷ اصل مراقبت و نگهداری از کودکان اوتیسم را بررسی کنیم. به نظر شما برای مراقبت از این کودکان چه راههای دیگری وجود دارد؟ چه نکات دیگری برای نگهداری از آنها باید رعایت شوند؟ نظرات و تجربههای خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید